MORAVSKÝ VÝBĚROVÝ SÝR

Jedná se o VIP jedinečný sýr v ČESKO-SLOVENSKU a EVROPĚ v této kvalitě. Tyto sýry jsou bez přísad a konzervantů. Pouze z čerstvého plnotučného mléka a mikrobiální kultury laktobacilů, jsou konzervovány pouze v silném solném roztoku.
Kombinací chovatelských a výživových faktorů se zaměřením na zdraví, prevenci, dlouhověkost, pohodlí, komfort, dojnice produkující vynikající a velmi kvalitní čerstvé plnotučné mléko, pro výrobu vysokofrekvenčních harmonizovaných sýrů.
Mléko i výrobky z něj mají jedinečnou VYSOKOU KVALITU (se kterou také rád vaří v Olomouci i Michelinský kuchař pan Paulus) a harmonizované frekvence a vibrace:
- Chov dojnic bez hormonální simulace a synchronizace říje.
- Extra pohodlí pro krávy ve stáji, které chodí po gumových podlahách změkčující chůzi a to jako chůze venku na pastvě.
- Lehací boxy jsou stlané separátem pro pohodlnější ležení dojnic a jejich menší otlaky kloubů noh.
- Vlastní senáže i siláže se vyrábí se zvýšenou hygienickou prevencí proti plísním.
- V krmivu pro dojnice jsou obsaženy mikroprvky (zinek, mangan, selen) ve vysoce metabolicky využitelné organické formě.
- Dojnicím se zkrmuje ve směsi unikátní šrot ze šištic Cedru Sibiřského, pro zlepšení zdraví, imunity, obrany schopnosti, energie organismu, zlepšení reprodukce.
- Všechny krmiva jsou bez GMO.
Mléko od takto krmených krav má nejvyšší až výjimečnou kvalitu a trvanlivost. Má mnoho dalších příznivých parametrů pro všechny organismy a je v naprostém souladu s přírodou.
Specifikace čerstvého plnotučného mléka před pasterizací:
Tuk: 3,95 - 4,35% ; Bílkovina: 3,50 - 3,85% ; Laktóza: 4,94% ; Somatické buňky: 62 000 - 110 000/ml ; Močovina: 24 - 25 mmol/ml.
Doba zrání sýru je dle druhu min. 30 až 75 dnů. Minimální trvanlivost sýrů je 60 dnů v neporušeném původním vakuovém obalu.
Moravský výběrový sýr (MVS) s CEDREM Sibiřským:
Jemný extrakt cedru zvyšuje výrazně frekvenční hodnoty, případně energetickou auru mléka i následně sýru. Přidaný Cedr Sibiřský také napomáhá harmonizovat jídlo konzumované společně s tímto sýrem. Má přibližně 9x vyšší úroveň harmonizačních vibrací, než všechny ostatní variety stromu cedru po celém světě.